Pierwsze kroki Dla Sprzedawców Dla Kupujących Kanały płatności Tabela prowizji SMS Premium Pro Załóż darmowe konto Logowanie
Polityka prywatności

platnosci-online.pl przestrzega zasady ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997r. oraz ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002r.

Podmiot zbierający dane:

Płatności Online sp. z o.o.
ul. P.O.W 17 lok. 16
97-200 Tomaszów Mazowiecki

Dane gromadzone podczas rejestracji lub korzystania z usług serwisu są wykorzystane do prawidłowej realizacji oferowanych przez nas usług. Klienci zachowują prawo do wglądu, poprawy oraz usunięcia swoich danych z bazy adresowej po zrealizowaniu transakcji. Czynności tych dokonać można poprzez kontakt z obsługą serwisu.

Nie udostępniamy danych osobowych ani adresów e-mail naszych Partnerów oraz Klientów podmiotom trzecim z wyjątkiem sytuacji omówionych w regulaminie w § 3. Dbamy również o to, by dane te nie stały się obiektem działalności podmiotów rozsyłających niechcianą pocztę elektroniczną.


W czasie wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie gromadzone są informacje statystyczne dotyczące przeglądarki internetowej odwiedzającego, adresu IP komputera, typu systemu operacyjnego, czasie wizyty, liczbie obejrzanych stron oraz w jaki sposób do nas trafił. Informacje te nie są łączone z danymi osobowymi subskrybentów, dzięki czemu internauci pozostają anonimowi. Dane statystyczne o ruchu użytkowników i korzystaniu przez nich z poszczególnych obszarów serwisu pobieramy również z plików "„cookies”" (ciasteczek) zapisywanych przez serwer na dyskach twardych odwiedzających nasz serwis internetowy. Dane te są zbierane przez zewnętrzne, powszechnie wykorzystywane na rynku systemy internetowe do gromadzenia statystyk odwiedzin stron internetowych. Jedną z takich firm jest Google.



  • Czym są pliki „cookies”?

    Poprzez pliki „cookies” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „„cookies”” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

    Administrator - Podmiot zbierający dane.
    Cookies Własne - oznacza Cookies zamieszczane przez Administratora, związane ze świadczeniem usług droga elektroniczną przez Administratora za pośrednictwem Serwisu.
    Cookies Zewnętrzne - oznacza Cookies zamieszczane przez partnerów Administratora, za pośrednictwem strony internetowej Serwisu.
    Serwis - oznacza stronę internetową lub aplikację, pod którą Administrator prowadzi serwis internetowy, działający w domenie www.platosci-online.pl
    Urządzenie - oznacza elektroniczne urządzenie, za pośednictwem którego Użytkownik uzyskuje dostęp do Serwisu.
    Użytkownik - oznacza podmiot, na rzecz którego zgodnie z Regulaminem i przepisami prawa mogą być świadczone usługi drogą elektroniczną lub z którym zawarta może być Umowa o świadczenie usług drogą elektroniczną.

  • Bezpieczeństwo plików „cookies”

    Stosowane przez Administratora pliki Cookies są bezpieczne dla Urządzenia Użytkownika. W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się do Urządzeń Użytkowników wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego. Pliki te pozwalają zidentyfikować oprogramowanie wykorzystywane przez Użytkownika i dostosować Serwis indywidualnie każdemu Użytkownikowi. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny z której pochodzą, czas przechowywania ich na Urządzeniu oraz przypisaną wartość.

  • Do czego używamy plików „cookies”?

    Pliki „cookies” używane są w celu:

    - dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych.

    - utrzymania sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła.

    - poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Serwisu, umożliwiając w szczególności weryfikację autentyczności sesji przeglądarki.

    - tworzenia anonimowych statystyk za pośrednictwem narzędzi analitycznych: Google Analytics [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA], które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych. Umożliwia to ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

  • Jakich plików „cookies” używamy?

    Stosowane są dwa rodzaje plików „cookies” – sesyjne oraz stałe. Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej. Stałe pliki „cookies” pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.
    Pliki „cookies” wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

  • Czy pliki „cookies” zawierają dane osobowe?

    Dane osobowe nie są gromadzone przy użyciu plików „cookies”.

  • Usuwanie plików „cookies”.

    Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików „cookies” na urządzeniu końcowym.

    Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. Zmiany ustawień, o których mowa w zdaniu poprzednim, Użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

    Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików „cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

    Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

    Ograniczenie stosowania plików Cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Serwisu.

  • Konsekwencje ograniczenia stosowania plików „cookies”.

    Ograniczenie stosowania plików „cookies” może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.



Korzystanie z niektórych opcji serwisu, jak np. historia transakcji jest możliwe tylko po dokonaniu rejestracji. Rejestracja jest dobrowolna i bezpłatna. W czasie rejestracji Partner jest proszony o podanie adresu e-mail i dowolnie przyjętego hasła do logowania. Od momentu potwierdzenia rejestracji za pomocą przesyłanego linku, każde logowanie sie do serwisu wiąże się z podaniem adresu e-mail i hasła.

Klienci, którzy nie są zarejestrowani w serwisie, również mogą z niego korzystać. W zależności od obszaru wykorzystania serwisu, możemy wymagać od Partnera przesłania do nas drogą elektroniczną, transmisją szyfrowaną, adresu e-mail Klienta. Sytuacja taka dotyczy wykorzystania serwisu do przeprowadzenia transakcji. W przypadku innego korzystania serwisu, nie sa wymagane żadne dane. W przypadku niektórych form płatności, dane Klientów mogą być przekazane firmom pośredniczącym w transakcjach płatniczych. Firmy te nie wykorzystują danych Klientów w żaden inny sposób.

Każdorazowy kontakt z nami za pośrednictwem telefonu lub poczty e-mail wiąże się z wykorzystaniem podanych danych w celu udzielenia odpowiedzi na zadane pytanie.



Aby zmienić dane użyte podczas inicjacji transakcji skorzystaj z formularzy na stronach: kontakt oraz sprawdzenie transakcji. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.



Wszystkie formularze służące do wpisywania poufnych danych (w tym danych osobowych) są umieszczone w bezpiecznym obszarze serwisu. Łączenie się z nimi odbywa się z użyciem protokołu SSL 3.0 (Secure Socket Layer) RSA 128bit - gwarantowanym certyfikatem Geotrust Inc. z siedzibą 350 Ellis Street, Bldg. J, Mountain View, CA 94043-2202, USA. Dzięki temu zabezpieczeniu wszystkie dane osobowe Klientów są szyfrowane i nawet w przypadku przechwycenia transmisji, niemożliwe do odczytania dla obecnej mocy obliczeniowej komputerów. Ponadto nasze bazy danych są dogłębnie chronione przed wglądem osób trzecich.

Nasi konsultanci kontaktują się z Partnerami oraz Klientami za pośrednictwem poczty elektronicznej lub telefonicznie. Po inicjacji transakcji, jeśli takie są preferencje Klienta, na podany adres e-mail wysyłane są na bieżąco informacje o przebiegu tej transakcji.



Osoby, które wyraziły zgodę na otrzymywanie informacji o nowościach i promocjach, tą samą drogą otrzymują wiadomości z aktualnym wydarzeniami w naszym serwisie. Z usługi newsletter można zrezygnować w każdej chwili klikając na odpowiednie hiperłącze w jednej z wiadomości.



Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza na stronie kontaktowej.

Na skróty

Płatności Online sp. z o.o.